top of page

BASTYON

Updated: Nov 21, 2023

"Bastyon" yra naujoviškas socialinis tinklas ir vaizdo įrašų dalijimosi platforma. Skirtingai nei įprasti socialiniai tinklai, jo nevaldo jokia įmonė. Tai atvirojo kodo projektas, kuriam vadovauja kūrėjų ir ekspertų komanda, o jo tikslas - sukurti platformą be cenzūros, kurioje būtų rimtai gerbiama žodžio laisvė.


Bastyon

Projektą sukūrė Danielis Satčkovas ir tai yra decentralizuota socialinės žiniasklaidos platforma be jokios centrinės valdžios. Platforma veikia ne viename serveryje, o visame pasaulyje esančių mazgų tinkle. Praktiškai tai reiškia, kad naudotojai visada gali prie jo prisijungti, matyti turinį ir skelbti pranešimus tol, kol turi interneto ryšį.


Be to, "Bastyon" suteikia visišką anonimiškumą: naudotojai registruojasi be jokio el. pašto ar telefono numerio ir jokie asmeniniai duomenys, pavyzdžiui, IP ar MAC adresas, niekaip nesaugomi.

Tokiu būdu "Bastyon" panaikina galimybę vyriausybėms sekti konkrečius naudotojus ir susieti naudotojų tapatybę. Šiandien anonimiškumas yra saugumo ir privatumo reikalavimas, o "Bastyon" gali jį užtikrinti.


Yra daug kitų funkcijų ir priemonių, kurias "Bastyon" taiko saugumui, privatumui ir kt. užtikrinti. Pagrindinis "Bastyon" tikslas - sukurti visiškai nemokamą, saugią ir anonimišką socialinę platformą, kurioje žmonės galėtų bendrauti, kalbėtis ir dalytis turiniu be rizikos, kad juos kontroliuos, ribos ar cenzūruos vyriausybės ar korporacijos.


Šaltinis Bastyon


Mūsų socialiniai tinklai platformoje Bastyon https://bastyon.com/webandseo

Kviečiame prisijungti prie Bastyon platformos, sekti mumis ir laisvai reikšti savo nuomonę.





11 views0 comments
bottom of page